tiistai 27. marraskuuta 2018

YouTube ja valokuvaus


Valokuvan historiaan ja nykyisyyteen pääsee käsiksi nykyään sekä kirjojen että sähköisten välineiden kautta. YouTube tarjoaa lukuisten valokuvauksen tekniikkaan liittyvien asioiden (kameratestit, kuvankäsittely) muutamia hyviä itse kuvaukseen liittyviä kanavia.

Olen katsonut sieltä täältä erilaisia videoita. Vähitellen jyvät ovat erottuneet akanoista. Melko hyvänä, joskin kiinnostavuudeltaan vaihtelevana, olen kokenut  Ted Forbesin The Art of Fotography -kanavan.. Forbes tarjoaa hienoja katsauksia valokuvaan, erityisesti The Artist Series on kiinnostava.

Leicalla kuvaavalle hyvä tiedonlähde on tanskalaisen Thorsten Overgaardin  The Magic of Light videosarja ja samaisen henkilön jo vuodesta 1996 ylläpitämä verkkosivusto. Tämä siitä huolimatta, että Thorsten on ärsyttävyyteen asti erittäin agressiivinen oman itsensä, koulutuksensa ja tuotteidensa markkinoija. Viimeaikoina (2018) hän on keskittynytkin enemmän omien tuotteidensa lanseeraamiseen kuin käyttäjälähtöisten esittelyjen ja opetusvideoiden tekemiseen.

Tällä hetkellä kaksi parasta katsomistani bloggaajista tulee briteistä. Paras on Sean Tuckerin valokuvaamista ja laajemminkin elämänfilosofiaa huokuva sarja. Erityisesti huippuvalojen ja varjojen merkitystä käsittelevät videot ovat olleet - valaisevia, heh. Myös Jamie Windsor onnistuu tekemään hyviä havaintoja, vaikka ei aivan Sean Tuckerin tasolle ylläkään. Erityisesti jakso katuvalokuvauksen haasteista oli onnistunut. Bruce Gildenin, Fan Hon, Nan Goldin ja Martin Parrin vertailu on mielestäni kiinnostava ja videon kommentit kuvaavat hyvin katukuvauksen herättämiä tunteita, asenteita ja arvostuksia.

Olisin kiitollinen, jos kommentoisitte ja kertoisitte, mitä valokuvaukseen liittyviä videoita seuraatte You Tubesta tai muista lähteistä. Kommentoikaa!

Viitteet:

Ted Forbes: The Art of Fotography

Thorsten OvergaardThe Magic of Light  ja  verkkosivusto.

Sean Tucker

Jamie Windsor

JK.

Katso myös seuraavat nettisivut:

https://www.magnumphotos.com

http://viiphoto.com

https://noorimages.com

https://www.falmouth.ac.uk/institute-of-photography

https://www.agencevu.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti